Ovesný nápoj barista s poctivou dávkou ovsa ocení zejména ti, co hledají chuťově vyladěné alternativy rostlinného mléka, milovníci kávy a také baristi. Složení nápoje je vyladěné natolik, že s ním vytvoříte hebkou mléčnou pěnu, která dá vyniknout chutí kávy, kterou zároveň zjemní. Rostlinný ovesný nápoj ocení také milovníci ovesných kaší a müsli snídaní.
Pro koho je nápoj určený?
Jak si nápoj vychutnat?
Během vývoje ovesného baristy Živina byl ovesný nápoj důkladně testován s baristy v kavárnách, ale také s domácími kávovary u našich zákazníků. Chuť a spolehlivé vyšlehání pěny jsou hlavními důvody, proč by si lidé včetně baristů tento ovesný nápoj Barista Živina koupili. Nás samotné velmi těší, že je alternativní mléko vyrobené v ČR a ohleduplně vůči životnímu prostředí.
Kartonový obal série TETRA BRIK® ASEPTIC je vyroben ze 70 % recyklovaného materiálu, který je obnovitelným zdrojem. Veškerá lepenka použitá v tomto obalu pochází z lesů certifikovaných Forest Stewardship CouncilTM (FSCTM) a dalších kontrolovaných zdrojů s certifikací Bonsucro - použití certifikovaných recyklovaných polymerů. Licenční kód FSC pro Tetra Pak je FSCTM C014047. Samotné víčko je dle směrnice EU neoddělitelné od obalu. Prázdné obaly vhazujte do košů pro nápojové kartony.
Složení: Pitná voda, oves (15,38 %), slunečnicový olej, mořská sůl. Přirozeně bez laktózy.
Objem: 1 l
'Co pro vás znamená jídlo? Pro mě bylo odjakživa jedním velkým dobrodružstvím,' říká Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina. 'To, že nejíst blbě je základ, jsem se naučil hlavně od mé babičky. Od dětství mi připomínala, že jíst se má vše v rozumné míře, že přidávat ovoce a zeleninu do každodenního příjmu má smysl a že je strava stavebním kamenem dobrého bytí. Moje gastro obzory se rozšířily už v 10 letech při cestě s rodiči do Kanady k našim známým, kteří nás tam provedli vyhlášenými gastropodniky. Už před dvaceti lety jsem ochutnal první sushi, učil se jíst humra a rozpoznat čerstvé dary moře od těch mražených. Kanada a Havaj mé chutě rozmazlily natolik, že jsem po návratu už nikdy nevkročil do školní jídelny a více času začal trávit doma v kuchyni. Vzdělával jsem se a zkoumal, jaký vliv má jídlo na naše zdraví, ekologii, udržitelnost a celkovou budoucnost lidstva. S pátráním po superpotravinách a jejich využití jsem objevil také kimchi. Shodou okolností jsem ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky mému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji. Tento mix asijských vlivů vlastně vystihuje i to, co mě na asijské kuchyni baví – kombinace různých chutí, konzistencí a textur v sobě skrývá ohňostroj požitků a vjemů,' dodává.