Přírodní třtinový cukr muscovado se vyrábí zahušťováním třtinové šťávy bez odstranění zbytkové melasy. Má jemné krystalky a typickou bohatou chuť a vůni třtinové šťávy. Díky vyššímu obsahu melasy oproti světlejší demeraře a surovému cukru není úplně sypký.
Právě muscovado se hodí nejlépe do indických, thajských, latinskoamerických a dalších orientálních pokrmů. Používá se také do koktejlů a dá se mlsat i samotný. Nahradíme-li muscovadem bílý cukr v bábovce, dortovém těstě, sušenkách a dalších klasických receptech, získá výsledný pokrm příjemnou chuť.
Země původu: Mauricius
Hmotnost: 400 g
Jsme česká společnost, která nabízí široký sortiment kvalitních biopotravin a potravin zdravé výživy, od klasiky, jako je třtinový cukr, javorový sirup, oříšky či sušené ovoce až po speciality jako bio fair trade čokoláda, bio pivo, bio sirup z agáve či bio sušená třtinová šťáva. V nabídce bio nebio s.r.o. máme jak naše vlastní výrobky značky bio*nebio, tak jiné značky.
Mimo jiné provozujeme také projekt České Bio. Ten má za cíl zvýšit v českých prodejnách zdravé výživy a biopotravin podíl biopotravin vyrobených ze surovin, které byly skutečně vypěstovány (či vyrobeny z mléka od dojnic chovaných) v České republice. Projekt je financován výhradně z prostředků společnosti bio nebio s.r.o. a není podporován žádnou dotací ani jinými finančními zdroji.