Vietnamská BBQ omáčka medová

Vietnamská BBQ omáčka medová

Cena 159 Kč

270g

skladem 2 ks

počet kusů:

Autentická Vietnamská BBQ omáčka medová z čerstvých surovin, kterou vyrábí v Přerově česká Farma Živina ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Je skvělá hlavně na glazování tofu či masa, aby vám chutnalo stejně dobře jako v restauraci.

Vietnamská BBQ omáčka má kouřové aroma a je voňavá po citrónové trávě. Dochucená je sójovou omáčkou Kikkoman, bílým pepřem a spoustou medu.

Už jste přemýšleli, že byste zkusili tofu? S touto Vietnamskou BBQ omáčkou si ho určitě zamilujete. Omáčka se do něj skoro zázračně vsákne a tím ho krásně dochutí. 

Složení: Med, třtinový cukr, citrónová tráva, sójová omáčka Kikkoman (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl), slunečnicový olej, pepř mletý bílý. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru a hořčice.

Hmotnost: 270 g

Vyrábí: Farma Živina

'Co pro vás znamená jídlo? Pro mě bylo odjakživa jedním velkým dobrodružstvím,' říká Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina. 'To, že nejíst blbě je základ, jsem se naučil hlavně od mé babičky. Od dětství mi připomínala, že jíst se má vše v rozumné míře, že přidávat ovoce a zeleninu do každodenního příjmu má smysl a že je strava stavebním kamenem dobrého bytí. Moje gastro obzory se rozšířily už v 10 letech při cestě s rodiči do Kanady k našim známým, kteří nás tam provedli vyhlášenými gastropodniky. Už před dvaceti lety jsem ochutnal první sushi, učil se jíst humra a rozpoznat čerstvé dary moře od těch mražených. Kanada a Havaj mé chutě rozmazlily natolik, že jsem po návratu už nikdy nevkročil do školní jídelny a více času začal trávit doma v kuchyni. Vzdělával jsem se a zkoumal, jaký vliv má jídlo na naše zdraví, ekologii, udržitelnost a celkovou budoucnost lidstva. S pátráním po superpotravinách a jejich využití jsem objevil také kimchi. Shodou okolností jsem ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky mému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji. Tento mix asijských vlivů vlastně vystihuje i to, co mě na asijské kuchyni baví – kombinace různých chutí, konzistencí a textur v sobě skrývá ohňostroj požitků a vjemů,' dodává.