Fantastická variace zeleniny na kari od paní Fojtíkové je vyráběna z čerstvých surovin bez přidání barviva a různých náhražek. Pikantní nakládaná česká zelenina doplněná o tradiční indické koření je výbornou přílohou k vegetariánským i masovým jídlům. Ocení ji všichni, kdo si potrpí na říz a výraznou chuť orientu.
Složení: okurka, fazolky, zelí, mrkev, cibule, brokolice (květák), česnek, olej, ocet, cukr, zázvor, kurkuma, citron, alergen – mandle, chilli, voda
Hmotnost obsahu: 370 gramů, Pevný obsah: 300 gramů Výživové údaje na 100 g: Energie 265 kJ/63 kcal, tuky 3,23 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,32 g, sacharidy 7,7 g, z toho cukry 4,88 g, bílkoviny 1,23 g, sůl 1,20 g.
Paní Fojtíková z Těrlicka už od roku 2012 vyrábí zeleninové hořčice registrované pod názvem Slezská zeleninová bašta. Domácí hořčice se vyrábí z nejkvalitnějších surovin (rajčata, paprika, chilli, cibule...). Veškerá zelenina je čerstvá a důkladně prověřená. Její výrobky prošly kompletními laboratorními testy na výbornou a do dnešního dne se jich prodalo přes 100.000. K zeleninovým hořčicím (kterých je dnes už celá produktová řada) se postupně přidala nakládaná zelenina, čatní, omáčky, kečup, zeleninové saláty a ovocné pochoutky. Všechny pod společnou značkou Fojtka.
V Těrlicku má paní Fojtíková malý obchůdek, kde ji můžete navštívit osobně a dozvědět se pár zajímavých příběhů z výroby i které z jejich výrobků nesou ocenění (jedno dokonce od hejtmana ;))