Lahodná pasta bohatá na bílkoviny, zdravé tuky a vlákninu, vyrobená ze sezamu v BIO kvalitě. Neobsahuje škrob, barviva ani chemické konzervační látky a je považována za jeden z nejlepších zdrojů vápníku. Dokáže nahradit máslo a hodí se k dochucení téměř všech pokrmů, kterým dodá úžasně krémovou konzistenci a jemnou příchuť pečeného sezamu.
Tahini BIO září i svými výbornými nutričními vlastnostmi. Díky obsahu nenasycených tuků a hodnotných bílkovin je vhodná i při hubnutí. Je také označována za jeden z nejlepších zdrojů vápníku.
Složení: Drcená pražená BIO sezamová semínka (100%). Neobsahuje škrob, barviva ani chemické konzervační látky.
Hmotnost: 530 g
'Co pro vás znamená jídlo? Pro mě bylo odjakživa jedním velkým dobrodružstvím,' říká Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina. 'To, že nejíst blbě je základ, jsem se naučil hlavně od mé babičky. Od dětství mi připomínala, že jíst se má vše v rozumné míře, že přidávat ovoce a zeleninu do každodenního příjmu má smysl a že je strava stavebním kamenem dobrého bytí. Moje gastro obzory se rozšířily už v 10 letech při cestě s rodiči do Kanady k našim známým, kteří nás tam provedli vyhlášenými gastropodniky. Už před dvaceti lety jsem ochutnal první sushi, učil se jíst humra a rozpoznat čerstvé dary moře od těch mražených. Kanada a Havaj mé chutě rozmazlily natolik, že jsem po návratu už nikdy nevkročil do školní jídelny a více času začal trávit doma v kuchyni. Vzdělával jsem se a zkoumal, jaký vliv má jídlo na naše zdraví, ekologii, udržitelnost a celkovou budoucnost lidstva. S pátráním po superpotravinách a jejich využití jsem objevil také kimchi. Shodou okolností jsem ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky mému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji. Tento mix asijských vlivů vlastně vystihuje i to, co mě na asijské kuchyni baví – kombinace různých chutí, konzistencí a textur v sobě skrývá ohňostroj požitků a vjemů,' dodává.