Sladká chilli omáčka patří k nejoblíbenějším omáčkám na světě. Tahle je spíš pro milovníky ostrých chutí. Hodí se hlavně k různým pokrmům asijské kuchyně. Rozumí si dobře s masem, rybami, rýží nebo grilovanou zeleninou. Omáčka je vyrobena z čerstvých surovin v Přerově, je čistě rostlinného původu a je tedy vhodná i pro vegany.
Autentická Sladká chilli omáčka z čerstvých surovin, která je vyrobená ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Základem omáčky jsou zázvor a chilli papričky. Je extra pálivá a dá se používat jako dip nebo na glazování.
Máte doma kuře a chcete zkusit něco nového? Dodejte mu šťávu! S touto Sladkou chilli omáčkou vám bude kuře šmakovat jako dlouho ne.
Složení: Pitná voda, třtinový cukr, zázvor, chilli papričky (13 %), ocet rýžový, česnek, sójová omáčka Kikkoman (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl), citrónová tráva, limetkový list. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru a hořčice.
Hmotnost: 270 g
'Co pro vás znamená jídlo? Pro mě bylo odjakživa jedním velkým dobrodružstvím,' říká Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina. 'To, že nejíst blbě je základ, jsem se naučil hlavně od mé babičky. Od dětství mi připomínala, že jíst se má vše v rozumné míře, že přidávat ovoce a zeleninu do každodenního příjmu má smysl a že je strava stavebním kamenem dobrého bytí. Moje gastro obzory se rozšířily už v 10 letech při cestě s rodiči do Kanady k našim známým, kteří nás tam provedli vyhlášenými gastropodniky. Už před dvaceti lety jsem ochutnal první sushi, učil se jíst humra a rozpoznat čerstvé dary moře od těch mražených. Kanada a Havaj mé chutě rozmazlily natolik, že jsem po návratu už nikdy nevkročil do školní jídelny a více času začal trávit doma v kuchyni. Vzdělával jsem se a zkoumal, jaký vliv má jídlo na naše zdraví, ekologii, udržitelnost a celkovou budoucnost lidstva. S pátráním po superpotravinách a jejich využití jsem objevil také kimchi. Shodou okolností jsem ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky mému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji. Tento mix asijských vlivů vlastně vystihuje i to, co mě na asijské kuchyni baví – kombinace různých chutí, konzistencí a textur v sobě skrývá ohňostroj požitků a vjemů,' dodává.