Rýžový kvásek BIO

Rýžový kvásek BIO

Cena 16 Kč

30g

skladem 2 ks

počet kusů:

Rýžový kvas stabilní bez lepku.

Recept: Připravíme si mísu do které nasypeme 500g bezlepkové mouky např.: rýžová či pohanková. K mouce přidáme 1 balení rýžového kvásku, aktivního droždí (dávkování dáváme podle délky zrání) 10g na dlouhé zrání (6 hodin a více) nebo 20g na krátké zrání (2-3 hodiny) a cca 500ml-600ml vody (podle druhu mouky), tak abychom vytvořili středně tuhé těsto, které nebude ani tekuté, ani příliš tuhé. Osolíme, přidáme semínka, kmín či koření a olej v poměru 5% (25g) pro přípravu housek či baget. Recept je vhodný i pro domácí pekárny.

Kvásek je možné pěstovat, tzn: Pokud chcete péci jen občas, je možné mít kvas v lednici déle a jen jednou za týden mu odebrat přebytečné množství a přihodit jednu nebo dvě lžíce mouky a adekvátní množství vody. Je nutno ale počítat s tím, že takto dlouhodobě hibernovaný kvas je líný a před použitím na pečení může vyžadovat víceré nakrmení v teple.

Složení: rýžová mouka 100%

Hmotnost: 30 g

Vyrábí: Natural Jihlava

Přinést lidem to, co se v Česku na sklonku totality nedalo koupit, a také léčit zákeřnou nemoc zdravými potravinami. To jsou dva impulzy, které stály na startu značky Natural Jihlava. Za 27 let existence firmy jsme do svého portfolia zařadili více než 10 000 zdravých potravin. Zaměřujeme se na výrobu stravy pro ty, kteří mají ze zdravotních důvodů zvýšené požadavky na skladbu potravin. Vyhledávají nás také vyznavači zdravého životního stylu. V naší výrobně na rozhraní Čech a Moravy ve městě Jihlavě vytváříme produkty z oblasti makrobiotické, racionální a bezlepkové stravy. Naše výroba čítá bezlepkovou a celozrnnou pekárnu, dražovnu, velkoobchodní sklad a balírny.