Poctivý rajčatový protlak vyrobený z českých rajčat odrůd Šejk a Rio grande, díky nimž je protlak chutný a má krásně sytě červenou barvu. Rajčata uzrála na polích v nejteplejší a nejslunnější oblasti jižní Moravy a po sklizni jsou ihned zpracována. Během šetrné přípravy si protlak uchovává přírodní chuť a vůni. Samozřejmě neobsahuje přidaný cukr ani zahušťovací látky a je balen ve skle.
Tento rajčatový protlak je ideálním základem rajčatových omáček na těstoviny, klasické rajské omáčky, rajské polévky, ale také dipů, podkladem na pizzu a součástí marinád a zeleninových směsí.
Složení: Rajčatový protlak koncentrovaný. Na 100 g protlaku bylo použito 480 g rajčat. Rajčatový protlak, sůl max 1,5%, pitná voda.
Hmotnost: 200 g
'Co pro vás znamená jídlo? Pro mě bylo odjakživa jedním velkým dobrodružstvím,' říká Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina. 'To, že nejíst blbě je základ, jsem se naučil hlavně od mé babičky. Od dětství mi připomínala, že jíst se má vše v rozumné míře, že přidávat ovoce a zeleninu do každodenního příjmu má smysl a že je strava stavebním kamenem dobrého bytí. Moje gastro obzory se rozšířily už v 10 letech při cestě s rodiči do Kanady k našim známým, kteří nás tam provedli vyhlášenými gastropodniky. Už před dvaceti lety jsem ochutnal první sushi, učil se jíst humra a rozpoznat čerstvé dary moře od těch mražených. Kanada a Havaj mé chutě rozmazlily natolik, že jsem po návratu už nikdy nevkročil do školní jídelny a více času začal trávit doma v kuchyni. Vzdělával jsem se a zkoumal, jaký vliv má jídlo na naše zdraví, ekologii, udržitelnost a celkovou budoucnost lidstva. S pátráním po superpotravinách a jejich využití jsem objevil také kimchi. Shodou okolností jsem ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky mému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji. Tento mix asijských vlivů vlastně vystihuje i to, co mě na asijské kuchyni baví – kombinace různých chutí, konzistencí a textur v sobě skrývá ohňostroj požitků a vjemů,' dodává.