Sugo je tradiční rajčatová omáčka, která má původ v Itálii. V kuchyni najde bohaté uplatnění. Můžete ji ihned po uvaření použít na těstoviny, na pizzu nebo s ní zapékat zeleninu.
Složení: rajčata, cibule, ŘAPÍKATÝ CELER, mrkev, olivový olej, bílé suché víno, česnek, cukr, sůl, citronová kůra, směs bylinek (oregáno, bazalka, bobkový list, pepř, tymián)
Hmotnost: 270 g
Paní Fojtíková z Těrlicka už od roku 2012 vyrábí zeleninové hořčice registrované pod názvem Slezská zeleninová bašta. Domácí hořčice se vyrábí z nejkvalitnějších surovin (rajčata, paprika, chilli, cibule...). Veškerá zelenina je čerstvá a důkladně prověřená. Její výrobky prošly kompletními laboratorními testy na výbornou a do dnešního dne se jich prodalo přes 100.000. K zeleninovým hořčicím (kterých je dnes už celá produktová řada) se postupně přidala nakládaná zelenina, čatní, omáčky, kečup, zeleninové saláty a ovocné pochoutky. Všechny pod společnou značkou Fojtka.
V Těrlicku má paní Fojtíková malý obchůdek, kde ji můžete navštívit osobně a dozvědět se pár zajímavých příběhů z výroby i které z jejich výrobků nesou ocenění (jedno dokonce od hejtmana ;))