Nakládačky Americké

Nakládačky Americké

Cena 119 Kč

490g

skladem 4 ks

počet kusů:

Pikantní nakládané americké okurky od Živiny jsou naložené v tradičním sladkokyselém nálevu, bez umělých sladidel. Nakládačky jsou nakrájené na kolečka, s přidaným vitamínem skupiny B ve formě cibule, dochucené korejskými Gochugaru vločkami, zasypané hořčičným semínkem a zalité octovým lákem. Okurky od brněnské farmy naložili v Přerově do 2 dnů od sklizně a uchovali tak maximum živin na pozdější období. Nakládačky ozdobí každou misku vedle talíře, doladěné jsou však chuťově tak, že si je dáte klidně i samostatně jako okurkový salát. Blahodárný lák nevylévejte.

Složení: Okurky v jemně pálivém sladko-kyselém nálevu, pasterované. Složení: Okurky, cibule, cukr třtinový, pitná voda, ocet kvasný lihový, koření (obsahuje hořčičná semínka, chilli vločky (< 0,2 %)), sůl jedlá. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a sóji.

Hmotnost: 490 g

Vyrábí: Farma Živina

'Co pro vás znamená jídlo? Pro mě bylo odjakživa jedním velkým dobrodružstvím,' říká Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina. 'To, že nejíst blbě je základ, jsem se naučil hlavně od mé babičky. Od dětství mi připomínala, že jíst se má vše v rozumné míře, že přidávat ovoce a zeleninu do každodenního příjmu má smysl a že je strava stavebním kamenem dobrého bytí. Moje gastro obzory se rozšířily už v 10 letech při cestě s rodiči do Kanady k našim známým, kteří nás tam provedli vyhlášenými gastropodniky. Už před dvaceti lety jsem ochutnal první sushi, učil se jíst humra a rozpoznat čerstvé dary moře od těch mražených. Kanada a Havaj mé chutě rozmazlily natolik, že jsem po návratu už nikdy nevkročil do školní jídelny a více času začal trávit doma v kuchyni. Vzdělával jsem se a zkoumal, jaký vliv má jídlo na naše zdraví, ekologii, udržitelnost a celkovou budoucnost lidstva. S pátráním po superpotravinách a jejich využití jsem objevil také kimchi. Shodou okolností jsem ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky mému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji. Tento mix asijských vlivů vlastně vystihuje i to, co mě na asijské kuchyni baví – kombinace různých chutí, konzistencí a textur v sobě skrývá ohňostroj požitků a vjemů,' dodává.