Fermentovaná rajčatová omáčka Citron

Fermentovaná rajčatová omáčka Citron
Právě v akci 149 Kč

Cena 139 Kč

330ml

dostupnost: není skladem

Toto zboží je bohužel vyprodáno a prozatím nevíme kdy bude znovu skladem.
Děkujeme za pochopení.

Pouze do vyprodání zásob!

Fermentovaný citron je sám o sobě naprosto unikátní počin. Zkuste ho spojit už tak skvělým FerMatem a máte nejlepší salátový dresink, který jste kdy zkusili. Hodně funky věc. Omáčka je připravena z českých rajčat z Jižní Moravy. 

Prostě nakrájíte zeleninu do misky, zakápnete FerMatem a máte hotovo. Za 2 minuty se do něj můžete pustit. Neváhejte a připravujte saláty jako v restauraci. Umí dochutit vše, čemu chybí trochu řízu.

Není nijak tepelně upravovaná, pasterizovaná ani filtrovaná. Takže se nemusíte bát pokud vám nelupne víčko. Bez přidaných konzervantů, stabilizátorů a barviv. Vhodné pro veganskou a raw stravu.

Složení: rajčata, jablečný ocet, třtinový cukr, sůl, zázvor, česnek, citron

Objem: 330 ml

Vyrábí: FerMato

K fermentaci mě přivedla vášeň k vaření a celkově poznávání procesů přípravy jídla. Byl to šílený punk bez jakéhokoli odměřování nebo odvažování. Někdy se to dalo jíst a někdy zase ne. Objevil jsem pravidlo 2% soli, přístupu a nepřístupu vzduchu nebo vliv teploty na rychlost kvašení. Začal jsem fermentovat úplně všechno co přede mnou neuteklo. Počítám, že od té doby, se můj mikrobiom značným způsobem rozrostl.
Epizoda s FerMatem začala někdy na začátku roku 2021, kdy jsem objevil tento skvost v zapadlých končinách internetu. Byl to velmi hrubý recept, u kterého jsem tušil velký potenciál. Začalo tedy období testování poměrů, rychlosti a délky fermentování nebo i úroveň naložení po přidání jablečného octa.
To období bylo velmi radostné. Narodil se nám syn a při jeho zapíjení, jsem dal všem zúčastněným ochutnat, mimo mých ostatních fermentačních pokusů i FerMato a všichni byli unešeni. Později mě někteří prosili, abych jim poslal recept na tuhle 'červenou bombu'. V ten moment jsem si začal poprvé zahrávat s myšlenkou, že bych mohl zkusit prodat pár lahviček na Slavnostech Rajčat v Břeclavi, odkud pocházím. Po pár týdnech jsem měl jasno a byl jsem rozhodnut to jít testnout.
Věděl jsem tedy, že musím s recepturou zabrat a doladit ji k dokonalosti. Nervozitu vystřídalo nadšení a energie, kterou nám předávali spokojení účastnící. Zprvu nesmělost a naprosto neznámý produkt, kdy si většina kolemjdoucích myslela, že prodáváme kečup. Avšak po představení a ochutnání jsme viděli nadšení v očích tolika lidí, že nás to hřálo u srdce, až dojalo. Tento zážitek nám dodal tolik energie, že nešlo zůstat pouze u slavností jednou za rok.
Vzniklo FerMato: FERmented toMATO (česky zkvašené rajče).