BBQ omáčka pikantní pozvedne chuťově vaši grilovačku. V Přerově upekli zeleninu, přidali fermentovanou Gochujang pastu a povařili s Bourbon Whiskey. Možná se stane, že ji sníte dříve, než bude jídlo z grilu hotové. Barbecue omáčku můžete také zapéct s nachos v troubě nebo ji nalít na talíř i mimo grilovačku. Pikantní je tak akorát, není to žádný hořák.
Složení: Drcená rajčata (rajčata (70 %), rajčatová šťáva, regulátor kyselosti (kyselina citrónová), med (12 %), filtrovaná voda, Gochujang pasta (6,7 %; fermentovaná rýže, glukózový sirup, pálivý paprikový prášek, voda, fermentovaná sójová pasta, pšeničný extrakt, sójové koření (voda, sůl, sójové boby, alkohol, kvasnicový extrakt, maltodextrin)), Bourbon whiskey (5,6 %), rýžová mouka, ocet kvasný lihový, sójová omáčka Kikkoman (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl), směs koření (< 0,6 %), jedlá sůl, čerstvá citrónová šťáva, hořčice dijonská (pitná voda, hořčičné semínko, ocet kvasný lihový, cukr, kurkuma), chilli vločky Gochugaru (0,13 %). Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a celeru.
Hmotnost: 270 g
'Co pro vás znamená jídlo? Pro mě bylo odjakživa jedním velkým dobrodružstvím,' říká Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina. 'To, že nejíst blbě je základ, jsem se naučil hlavně od mé babičky. Od dětství mi připomínala, že jíst se má vše v rozumné míře, že přidávat ovoce a zeleninu do každodenního příjmu má smysl a že je strava stavebním kamenem dobrého bytí. Moje gastro obzory se rozšířily už v 10 letech při cestě s rodiči do Kanady k našim známým, kteří nás tam provedli vyhlášenými gastropodniky. Už před dvaceti lety jsem ochutnal první sushi, učil se jíst humra a rozpoznat čerstvé dary moře od těch mražených. Kanada a Havaj mé chutě rozmazlily natolik, že jsem po návratu už nikdy nevkročil do školní jídelny a více času začal trávit doma v kuchyni. Vzdělával jsem se a zkoumal, jaký vliv má jídlo na naše zdraví, ekologii, udržitelnost a celkovou budoucnost lidstva. S pátráním po superpotravinách a jejich využití jsem objevil také kimchi. Shodou okolností jsem ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky mému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji. Tento mix asijských vlivů vlastně vystihuje i to, co mě na asijské kuchyni baví – kombinace různých chutí, konzistencí a textur v sobě skrývá ohňostroj požitků a vjemů,' dodává.